Nasjonalmuseet

Arkitekturbiennalen i Venezia 2021

Det norske bidraget til arkitekturbiennalen i Venezia 2021 var et spennende og nyskapende bofellesskap, tegnet av arkitektene Helen & Hard. Nasjonalmuseet bestilte en informativ film som skulle vise formidle både arkitekturen og hvordan den påvirker de som lever i den:

Som kurator for det norske bidraget til den nordiske paviljongen i Venezia var Nasjonalmuseet opptatt av å løfte frem fordelene ved dette bofellesskapet: det kan skape mindre klimamessig fotavtrykk, motvirke segregering og fremme helse gjennom mindre ensomhet, i tillegg til at det er spennende arkitektur. I filmen presenterer arkitektene Helen & Hard disse fordelene, og hvordan de har jobbet med beboere i et allerede eksisterende bofellesskap og utfordret dem til å tenke over hva de var villige til å dele mer av. Filmen tar oss også med på en historisk gjennomgang av den nordiske bofellesskapsmodellen som arkitektene har bygget videre på.

Filmen Det vi deler – en modell for bofellesskap ble vist under utstillingen i Venezia, samt på Nasjonalmuseets nettsider.

Idé: PLAN-B
Produksjon: PLAN-B

Kontakt