Rikke Askersrud
Utvikler og podkastprodusent

Rikke Askersrud

Rikke Askersrud har en allsidig bakgrunn som kreativ utvikler, innholdsprodusent og tekstforfatter. Hun har jobbet i flere år som TV-utvikler og journalist. 

Som utvikler for PLAN-B sin TV- og podkastavdeling jobber hun med å skape nye ideer både for TV-skjermen og for det raskt voksende podkastmarkedet. 

Rikke har både en bachelor i journalistikk fra Universitet i Bergen og en bachelor som tekstforfatter fra Westerdals. Hun har jobbet fire år som utvikler i Warner Bros. Norge hvor hun var med på å selge inn formater som «Første Date», «Glow Up» og «Sporløs». Hun har vært frilansjournalist i 15 år hvor hun blant annet var nettansvarlig for MGP og Eurovision Song Contest for NRK, og hun jobbet som innholdsprodusent på det Webby Award-vinnende nettspillet «Lyderia» for Rikskonsertene. 

I tillegg har hun holdt foredrag om idéutviking og pitching for flere ulike aktører. 

Rikke er god til å holde i kreative prosesser fra idé til ferdig resultat med alt det innebærer av research, workshops, manusarbeid, visuell utforming og pitching. 

Hun brenner for de gode ideene i alle ender av spekteret og er god til å forvalte en halvferdig tanke til et solid og pitcheklart konsept. Hun fungerer aller best når man sammen kan utvikle noe og spinne videre på hverandres innspill. Hun elsker alle former for tekstarbeid og kanskje viktigst – hun blir aldri lei av å se på TV.

LinkedIn